Pečenie kuracieho mäsa


Varenie je pre niektorých ľudí záľubou, pre iných zasa povinnosťou, ktorej by sa najradšej vyhli. Ak ale máte správny, rýchly a jednoduchý recept, podľa ktorého varíte, stane sa z vás výborná kuchárka. Nemusíte stráviť v kuchyni pol dňa na to, aby ste vytvorili chutný obed či večeru. Okrem rýchlych receptov sú skvelými pomocníkmi v kuchyni aj prístroje, ktoré varenie urýchľujú. Sú to rôzne automatické mixéry, toplovzdušné fritézy či kontaktné grily. Správne ochutenie a tepelná príprava jedla je základ, vďaka ktorému viete pripraviť naozaj chutné jedlo. Život si netreba komplikovať, preto ak vás varenie nebaví, vyberajte si rýchle, no zároveň nutrične vyvážené jedlá.

Kuracie prsia

Skvelou voľbou je napríklad príprava kuracieho mäsa. Kuracie mäso patrí medzi druhy mäsa s nízkym obsahom kalórií a tukov, no zároveň s veľkým obsahom bielkovín. Preto je vhodné aj pre športovcov, ktorý vďaka nemu ľahko doplnia potrebný denný príjem bielkovín. Je ľahko stráviteľné, preto ho môžeme nájsť v detských príkrmoch. Množstvo bielkovín a tukov v danom kuse mäsa závisí aj od konkrétnej časti. Zatiaľ čo kuracie prsia majú najmenší podieľ tukov a najmenej kalórií, kuracie stehná majú zasa v porovnaní s nimi menší podiel bielkovín a viac tukov.

Pečenie kuracieho mäsa

Od toho, ktorú konkrétnu časť mäsa idete pripraviť, závisí aj spôsob tepelnej úpravy. Najrýchlejší spôsob prípravy je pečenie v rúre. Ako dlho piecť kuracie prsia v rúre, aby si zachovalo všetky živiny, bolo stále šťavnaté no zároveň dostatočne prepečené? Je potrebné si uvedomiť, že každá rúra pečie inak, preto nie je dobré spoliehať sa len na konkrétny čas pečenia. Lepším indikátorom dostatočnej tepelnej úpravy mäsa je jeho vnútorná teplota. Tá by mala dosiahnuť teplotu 75 stupňov celzia, vďaka čomu vieme, že mäso je dôkladne prepečené aj vnútri a zdravotne nezávadné na konzumáciu. Pri vyšších teplotách dochádza k jeho vysušeniu a k zvýšenej strate živín. Príprava kuracieho mäsa nie je nič zložité, ak poznáte správne postupy a techniky na jeho tepelné opracovanie.

Back To Top